Aletta’s reis

Historisch reisprogramma. Begin 20e eeuw maakte Aletta Jacobs een reis rond de wereld. Honderd jaar later vieren we haar grootste succes, de invoering van vrouwenkiesrecht in 1919.

Step Vaessen reist Aletta Jacobs achterna en ontmoet Aletta’s van nu. In Indonesië ontmoet Step de seksueel liberale Firliana en burgemeester Risma, die de grootse prostitutiewijk van Zuidoost-Azië sluit. Step bezoekt Israël, het enige land in de wereld waar geen burgerlijk huwelijk bestaat. Veel Israëli zijn dan ook creatief in hun liefdesleven. In China ontmoet Step de econome die miljoenen door hun ouders achtergelaten baby’s wil opvoeden. De Chinese vrouwen zijn beter opgeleid dan mannen, maar de mannen houden de macht. In Zuid-Afrika ontmoet Step dr. Khoza die de politiek inruilde voor corruptiebestrijding en Thenjiwe die de advocatuur verruilde voor standup-comedy. Step onderzoekt in de laatste aflevering het vrouwenhart en ontmoet strijders voor seksuele gezondheid. Mannen en vrouwen verschillen meer dan wordt gedacht, het boek van Aletta Jacobs is nog steeds actueel.

Uitzending: zondag 12 mei t/m zondag 13 juni 2019: elke zondag.
Regie: Marlou van den Berge & Djoeke Veeninga.

Bekijk de serie Aletta’s Reis op NPO Start.